Teemoja Navigaren jaksoissa

Erilaiset venemessut ympäri maata ja toisinaan ulkomailla ovat osa Navigaren ohjelmistoa. Jaksoissa käsitellään myös kilpailuja ja erilaisia veneilyyn liittyviä tapahtumia. Etenkin kesällä on useita veneilytapahtumia, joita käydään läpi ja raportoidaan Navigaressa. Ohjelmassa haastatellaan myös toisinaan merkittäviä suomalaisia veneilijöitä heidän kokemuksiinsa liittyen.

boat

Lisäksi ohjelmissa käydään läpi monia käytännönläheisiä veneilyyn liittyviä teemoja. Esimerkiksi kuinka järjestää kuntoilu veneillessä ja minkälaista liikuntaa veneillessä saa. Myös työskentelyn järjestäminen veneillessä on yksi aiheista. Ihmisillä on erilaisia kekseliäitä tapoja järjestää työ, liikunta ja muut tärkeät toimet veneillessä. Varustaminen on tärkeä teema veneilijöille, ja sitä käsitellään ohjelmissa. Varustaminen riippuu matkojen pituudesta, veneen koosta, sijainnista sekä mukana olevan miehistön määrästä. Navigaressa käydään läpi etenkin suomalaisia veneilijöitä koskevia varustus- ja muonituskysymyksiä, sekä ongelmia, joita veneilijät voivat kohdata. Veneen turvallista liikuttamista säilytykseen ja uusiin vesillelaskupaikkoihin käsitellään myös. Muita teemoja ovat esimerkiksi teknologian ja tietotekniikan hyödyntäminen veneilijän apuvälineinä, ympäristöystävällinen veneily, ja ohjelmassa tutkitaan myös monia muita aiheita, jotka voivat askarruttaa veneilijää.

Lisäksi ohjelmissa jaetaan myös veneystävällisiä reseptivinkkejä, kuten aterioita, jotka on helppo valmistaa veneellä, ja joihin on helppo saada tarvikkeet. Reseptit hyödyntävät usein elintarvikkeita, jotka kuuluvat monen veneilijän muonitukseen, mutta esittelevät uusia, herkullisia tapoja hyödyntää niitä.

Tärkeä osa ohjelmaa on myös veneen kunnostusvinkit. Kunnostusvinkkejä ja remonttiohjeita annetaan erilaisille venetyypeille. Esimerkiksi säilytystilan ja matkustusmukavuuden lisääminen ovat suuria ongelmia monelle veneilijälle, joten niitä käsitellään ohjelmassa käytännön kautta. Käytettyjen veneiden ostajat voivat hyötyä kunnostusneuvoista, mutta ne ovat myös hyödyllisiä kenelle tahansa, joka haluaa uudistaa tai tehdä muutoksia veneeseensä käytännöllisyyden tai mukavuuden parantamiseksi, tai mahdollisien vahinkojen korjaamiseksi.

Suomessa vuodenajat vaikuttavat veneilyyn huomattavasti. Tämän vuoksi ohjelmassa käsitellään myös niiden tuomia ongelmia ja kysymyksiä. Kevätkunnostus on tärkeä aihe lähes jokaiselle veneilijälle, joten myös sitä toki käsitellään ohjelmassa monipuolisesti. Talvisäilytys ja siihen liittyvät vinkit ovat myös tärkeitä jokaiselle veneilijälle Suomen olosuhteissa. Esimerkiksi moottorien huolto on olennainen osa talvisäilytystä ja keväthuoltoa, joten siihen on hyvä kiinnittää huomiota. Ohjelmasta löytyy jokaiselle jotakin.