Matkailu ulkomaille purjehtimaan

Navigare keskittyy enimmäkseen purjehdukseen kotimaassa, mutta myös muutamia ulkomaisia kohteita esitellään. Oman veneen sijaan kohdemaissa voi myös vuokrata veneen, mikä on melko yleistä esimerkiksi suomalaisten suosimissa kohteissa Kroatiassa ja Turkissa.

sail

Kroatian rannikko on kuvankaunista, joten sen suosio on kasvanut nopeasti purjehtijoiden keskuudessa. Rannikolta löytyy upeita hiekkarantoja, silmäähiveleviä vihreitä rinteitä sekä yksi Euroopan kauneimmista kaupungeista. Yhä useampi matkustaa sinne ja vuokraa veneen ystäviensä kesken.

Montenegro on myös yksi maailman suosituimpia purjehduskohteita. Sen rannikko on hieman vuoristoisempaa ja villimpää kuin Kroatiassa, mutta upeat näkymät ja lempeä Välimeri vetävät sinne lukuisia purjehtijoita joka vuosi. Kiireisimpään loma-aikaan kannattaa varautua siihen, että veneitä voi olla liikkeitä useita.

Turkki on yksi suomalaisten vakiolomakohteista. Se on lämmin, luonto on kaunis ja ruoka hyvää. Meri on uskomattoman sininen ja maassa pääsee nauttimaan paikallisesta rennosta elämänmenosta. Maa säilyttää suosionsa matkakohteiden huipulla vuodesta toiseen, eikä suotta. Myös Turkissa on monia kohteita, joissa veneen vuokraminen on vaivatonta, ja on myös paikkoja, joista voi löytää suomalaisia edustajia, mikä helpottaa kommunikointia.

Samoilta kulmilta löytyy myös toinen suomalaisten suosikkikohde, Kreikka. Kreikan arkkitehtuuri, lämpö ja Ouzo ovat jo vuosia joukutelleet suomalaisia maahan. Myös purjehdusolosuhteet maassa ovat vailla vertaansa, ja alueella liikkuu useita erikokoisia veneitä.

Thaimaan suosio matkakohteena on kasvanut myös merkittävästi. Suomalaiset purjehdusmatkailijatkin alkavat pikkuhiljaa löytää sinne. Lämmin ilmasto ja halvat hinnat vaikuttavat huomattavasti Thaimaan suosioon. Se tunnetaan kauniista rannoistaan ja tarjoaa Eurooppalaisten matkakohteiden rinnalle uudenlaista eksotiikkaa.

Australia on myös erinomainen purjehduskohde. Suuren Koralliriutan kotimaassa on mahdollista purjehduksen välillä snorklata värikkäiden kalojen ja kirkkaiden korallien seassa. Australian rento elämänmeno vetäisee matkailijan mukaansa, ja maa on suuri, joten kannattaa varata aikaa seikkailua varten.

Karibianmerellä on myös monia kohteita, jotka ovat tutustumisen arvoisia. Esimerkiksi Brittiläiset Neitsytsaaret ja Grenadiinit tarjoavat matkailijalle uskomattomia elämyksiä. Karibia tunnetaan rikkaasta keittöistään, johon kuuluu paljon kalaruokia ja kookosta. Alueella on useita pikkusaaria, joilla on palmujen varjostamia upeita rantoja, joten seikkailla voi lähes loputtomiin.