Suomen Purjehdus ja Veneily

Suomessa purjehduksen kattojärjestö on nykyisin Suomen Purjehdus ja Veneily ry tai Segling och Båtsport i Finland rf. Se perustettiin vuoden 2011 alkipuolella, ja on myös muun veneilyn kattojärjestö. Yhdistys syntyi, kun Suomen Purjehtijaliitto ja Suomen Veneilyliitto päättivät yhdistyä. Tässä järjestössä on suurin piirtein 60 000 jäsentä, mikä tekee siitä yhden Suomen kymmenestä suurimmasta lajiliitosta. Jäseniin kuuluu tällä hetkellä jopa 350 suomalaista purjehdusseuraa ja 40 luokkaliittoa.

Yhdistyksen tarkoitus antaa tukea seuroille ja luokkaliitoille, joiden tehtävä on tuottaa hyvälaatuisia veneilypalveluja ja kilpailuja sekä veneilyn että yhteiskunnan hyödyksi. Liitto toimii vesiturvallisuudesta ja myös ympäristöasioista huolehtien ja niitä kehittäen. Sen yksi tärkeimmistä tehtävistä on myös huippukilpapurjehdusalan edustaminen ja säätely – tavoitteena on tietenkin varmistaa menestys niin tulevissa Olympialaisissa kuin niiden jälkeenkin.

Liiton sivujen kautta saa tietoa kaikista suomalaiseen purjehdukseen ja veneilyyn liittyvistä merkittävistä tapahtumista sekä Suomessa että ulkomailla, joten se on kätevä viite myös vedonlyöjälle, joka haluaa pitää silmällä kalenteria seuraavia mielenkiintoisia kilpailuja varten. Sieltä saa myös tietoa suomalaisista purjehtijoista ja heidän menestyksestään. Kätevää taustatietoa panosten asettamista ja kertointen ennakointia varten. Suomalaisessa purjehduksessa on myös muutamia nuoria lupauksia, joiden kehitystä voi seurata seuran tiedotteista ja uutisista.

Suomen Purjehdus ja Veneily pitää huolen veneurheilun sekä veneilyn kehittämis- ja harjoittamisedellytyksistä kotimaassa, ja sen lisäksi ottaa osaa näiden aktiviteettien kehittämiseen myös erilaisissa relevanteissa kansainvälisissä järjestöissä. Yhdistyksen toimisto löytyy Ahti Business Park-toimistorakennuksesta Haukilahdesta, Espoosta.

Liitto on nykyisin myös vahvasti läsnä sosiaalisessa mediassa, toistaiseksi lähinnä Facebookissa. Sen sivuja päivitetään aktiiviseen tahtiin relevanteilla uutisilla lähinnä suomalaisesta, mutta myös ulkomaisesta purjehduksesta, ja niillä tiedotetaan tulevista tapahtumista, koulutuksista sekä merkkipäivistä. Facebook-sivulta voi myös saada tietoa liitosta ja purjehduksesta.

Navigare tekee yhteistyötä monien liittoon kuuluvien veneilijöiden ja pursiseurojen kanssa. Useat liitossa vaikuttavat tekijät pääsevät esiintymään ohjelmassa erilaisissa veneilyyn liittyvissä asiayhteyksissä. Yhdistykseen kuuluvia seuroja on ympäri maata, joten jokaisesta satamasta löytyy varmasti edustajia – tärkeimmistä purjehduskaupungeista löytyy hyvin vahvaakin edustusta. Liittoon kuuluminen hyödyttää seuroja ja suomalaista purjehdusta.