Purjehdustapahtumat ympäri Suomen

Suomessa järjestetään useita suosittuja purjehdustapahtumia vuosittain. Etenkin kesällä niitä on lukuisia. Tapahtumat houkuttelevat mukaan kilpa- ja harrastepurjehtijoiden lisäksi myös purjehduksesta kiinnostuneita, uteliaita, vedonlyöjiä sekä oheistuotteiden myyjiä ja purjehdustarvikkeisiin erikoistuneita kauppiaita. Nämä tapahtumat piristävät kaupunkien kesätapahtumien valikoimaa.

sailing2

Kotimaassa järjestettäviä kilpailuja on lukuisia. Tasaisin väliajoin järjestettävien viikkokilpailujen lisäksi on myös erilaisia avomeri- ja matkapurjehduskilpailuja, kuten Suomenlahdella järjestettävä SLAM Suursaari Race, Helsinki Tallinna Race, Oulun Matala Ocean Race tai Päijänteen Päijännepurjehdus. Myös monipäiväisiä regattoja tai ratapurjehduskilpailuja on useita, niistä suurimpiin kuuluvat esimerkiksi Suunto Cup, Hangon Regatta, Musto Classic ja Helsingin Regatta.

Suuret tapahtumat auttavat keräämään yhteen alan ammattilaisia, mahdollistavat verkostoitusen ja vinkkien vaihdon. Ne myös antavat yleisölle kuvan purjehduksesta ja takaavat elämyksiä myös katsojille. Sekä isot että pienet tapahtumat ovat alalle tärkeitä, sillä toisinaan pienissä tapahtumissa kiinnostuneiden on helpompi lähestyä pursiseurojen edustajia ja kysyä kysymyksiä. Tämän vuoksi viikkokilpailuja järjestetään säännöllisesti monissa pursiseuroissa.

Kilpailutapahtumien lisäksi purjehdusalalla järjestetään useita seminaareja, kursseja ja tiedotustilaisuuksia. Osa niistä on avoimia vain järjestävän pursiseuran tai Suomen purjehdusseuran jäsenille, osa puolestaan on suunnattu alasta kiinnostuneille. Tapahtumista osa on maksullisia. Hinnat vaihtelevat kurssin tai tapahtuman mukaan. Niissä käytettävät varusteet voivat olla hintavia ja asiantuntijat vaikeita saada Suomeen, joten toisinaan kustannukset voivat nousta korkeiksikin.

Myös festivaaleja, joihin purjehdus ja veneily olennaisesti liittyvät, kuten Kotkan Meripäivät, järjestetään eri puolella Suomea. Toisinaan niihin kuuluu myös kilpailuja, toisinaan kyseessä on lähinnä kokoontuminen. Myös venemessuja järjestetään säännöllisesti, ja ne keräävät yhteen sekä purjehduksesta että veneistä kiinnostuneita. Myös Navigare käsittelee kotimaisia ja ulkomaisia venemessuja ja niiden uutuuksia ja erikoisuuksia.

Talvisin kursseja ja tapahtumia on vähemmän. Esimerkiksi kilpailujen järjestämisestä tai valvonnasta kiinnostuneille järjestetään usein talvisin. Useita opettajakursseja suoritetaan talvisin, ja myös monet pursiseurat kokoontuvat myös talviaikaan.

Navigare vierailee kaikissa kiinnostavimmissa purjehdustapahtumissa kotimaassa, ja haastattelee kiinnostavia alan ammattilaisia eri puolilta Suomea. Esittelemme parhaat palat kaikista kilpailuista, messuilta ja festivaaleilta, kun et itse niille pääse. Meidän kauttamme voi oppia paljon purjehduksesta.